Activiteitenkalender

Gedurende de dag worden er bij Gastouderopvang Het Vrolijke Aapje verschillende leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden, aangepast aan de mogelijkheden van de kinderen. Bij een georganiseerde activiteit staat het kind altijd centraal. Wanneer het kind niet mee wil doen, wordt het niet gedwongen maar zoek ik naar een andere activiteit die het kind wel graag zou willen doen. Zo staat dit kindje centraal boven de gezamenlijke groepsmomenten/activiteiten.

Ik houdt bij activiteiten ook altijd rekening met de periode van het jaar; hier sluiten de thema’s dan ook op aan. Het doel hiervan is dat kinderen leren vaardigheden te ontwikkelen en zelfstandig te worden. Het beleven van plezier in deze activiteit staat daarom altijd voorop.

Naast de inhoud van activiteiten, scheid ik de rustige en drukke activiteiten van elkaar. Dat houdt in dat het kind centraal staat, bijvoorbeeld wanneer de groep wil dansen en één kindje een boekje wil lezen.

Knutsel activiteiten worden bovendien altijd onder begeleiding van mij aan tafel uitgevoerd.

Ieder thema begint met een inleiding. Daarna volgen er afwisselende en uitdagende activiteiten zoals; creatieve opdrachten, expressie, dans en muziek, buiten activiteiten, koken, bakken en rollenspellen. Alle activiteiten passen bij het betreffende thema en zijn toegespitst op de verschillende leeftijden.