Stage lopen bij Gastouderopvang
Het Vrolijke Aapje


Wat ga je leren?

Voert dienstverlenende werkzaamheden uit

 •  B1-K1-W1 Bereidt werkzaamheden voor en stemt af
 •  B1-K1-W2 Maakt ruimtes gebruiksklaar
 •  B1-K1-W3 Treedt op als aanspreekpunt
 •  B1-K1-W4 Voert eenvoudige administratieve werkzaamheden uit
 •  B1-K1-W5 Assisteert bij voorraadbeheer
 •  B1-K1-W6 Draagt bij aan een veilige situatie
 •  B1-K1-W7 Voert eenvoudige onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit
 •  B1-K1-W8 Voert werkzaamheden uit gericht op voeding
 •  B1-K1-W9 Evalueert de werkzaamheden

 

Ondersteunt bij dagelijkse activiteiten in zorg en welzijn

 •  P2-K1-W1 Ondersteunt bij wonen en huishouden
 •  P2-K1-W2 Ondersteunt bij persoonlijke zorg en ADL
 •  P2-K1-W3 Assisteert bij de uitvoering van sociale en recreatieve activiteiten

Wat ga je doen?

Het eerste halfjaar van de opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Je leert daar de basis voor je latere beroep. Hoe je met mensen omgaat en hoe je op een veilige manier zorg verleent, is in de opleiding namelijk heel belangrijk. Na twintig weken start je met je stage. Daar pas je direct toe wat je geleerd hebt.

 

Terwijl je stage loopt, verdiep je je op school in de verschillende doelgroepen. Ook leer je over de meest voorkomende ziektebeelden en leer je EHBO toepassen. Zo leer je elke dag iets nieuws!


Wie ben jij?

Je bent dienstverlenend, vriendelijk en zorgzaam. Je steekt graag je handen uit de mouwen. Je kunt goed luisteren en samenwerken. Je vindt het fijn om mensen te helpen bij wonen en huishouden, bij de persoonlijke zorg en bij sociale en recreatieve activiteiten.


Wat vraag ik van jou?

Tijdens je stage reken ik natuurlijk op jouw inzet en enthousiasme. En…belangrijker nog: je deelt met mij de passie voor de begeleiding, ontwikkeling en verzorging van kinderen.

 • Je volgt een opleiding (MBO2 Dienstverlening zorg & welzijn) aan het Albeda College die jou kwalificeert om te werken in de kinderopvang;
 • Je bent minimaal 20 weken beschikbaar;
 • Je bent proactief, ondernemend en flexibel;
 • Je communiceert gemakkelijk met ouders, kinderen en collega gastouders;
 • Je beheerst de Nederlandse (en Engelse) taal goed in woord en geschrift.
 • VEREISTE : Je bent in het bezit van een fiets, omdat wij graag onafhankelijk zijn en erop uit gaan met de fiets of kinderwagen. LET OP! Fietsen zijn toegestaan in metrolijnen A, B, C, D en E: op maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.00 uur en na 18.30 uur.
 • Je draait mee met onze dagplanning en loopt stage van 08:00 uur tot 17:00 uur (9u per dag), gemiste tijd zal ingehaald moeten worden.
 • Iedereen wil dat kinderen spelen, maar ook slapen in een gezonde en veilige omgeving. Daarom is Gastouderopvang Het Vrolijke Aapje een geheel rookvrije kinderopvang, zonder enige uitzondering!

Voorwaarden:
Stagiaires die meer dan 60 uur willen stagelopen moeten een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen en geregistreerd worden in het Personenregister Kinderopvang. Deze verklaring mag bij aanvang niet ouder zijn dan 2 maanden.
De kosten voor een VOG zijn € 41,85

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag geen bezwaar oplevert voor de stage die u gaat lopen binnen Gastouderopvang Het Vrolijke Aapje. Een verklaring omtrent gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. Mocht de verklaring niet positief zijn dan zal de stage niet worden gestart.

De verklaring omtrent het gedrag dient door de stagiair(e) bij de gemeente aangevraagd te worden. Formulieren voor de aanvraag worden verzorgd door het opleidingsinstituut. De verklaring omtrent gedrag, een kopie van het paspoort en of identiteitskaart en het aanmeldingsformulier voor stagiair(e)s dient, voordat de stagiair(e) begint, in het bezit te zijn van de gastouder.

 

Personenregister kinderopvang (PRK)

Iedereen die werkt in de kinderopvang, moet zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang (PRK). Voor de inschrijving in het PRK is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

Het Personenregister Kinderopvang (PRK) is een systeem, waarin iedereen ingeschreven staat die werkt of woont op een adres waar kinderen worden opgevangen. Mensen die zich inschrijven in het PRK moeten een VOG hebben. Hiermee bewijzen zij dat hun gedrag in het verleden geen bezwaar is voor het uitoefenen van hun taak of beroep. Via het personenregister worden medewerkers continu gescreend op strafbare feiten die een belemmerend of bezwaarlijk zijn bij het werken met kinderen. Hiermee wil de overheid de kinderopvang veiliger maken.

 1. Log in bij het Personenregister met uw DigiD Link opent externe pagina.
 2. Geef aan of u berichten van het register via de Berichtenbox van MijnOverheid wilt krijgen, of per mail.
 3. Vul het kenmerk van uw VOG in. Het kenmerk is 19 cijfers lang. Het staat achter 'Ons kenmerk' op uw VOG.
 4. Nadat uw VOG goedgekeurd is, betaalt u via iDEAL € 12,- inschrijfkosten.
 5. Stuur via het register een koppelverzoek naar uw kinderopvangorganisatie of gastouderbureau. Pas als u gekoppeld bent, is uw inschrijving compleet.
  Werkt u voor meer kinderopvangorganisaties? Stuur dan alle organisaties een koppelverzoek.

Meer weten of direct starten?

Houd jij van kinderen en ben jij zelfstandig en ondernemend en zie jij jezelf graag nu en later met kinderen werken. Wil jij starten als stagiaire bij Gastouderopvang Het Vrolijke Aapje in Hoogvliet? Vul dan onderstaand formulier volledig in. Wil je meer informatie? Stuur dan even een email naar info.hetvrolijkeaapje@gmail.com